O mlékárně - Moravia

O mlékárně

Jsme hrdí na kvalitu našich mléčných produktů. Při jejich výrobě propojujeme tradiční postupy s moderními technologiemi. Syrové mléko, které je základem, k nám putuje výhradně od českých farmářů.

 

KVALITA JE OBYČEJNÁ POCTIVOST

 

Značka mléčných výrobků Moravia zastřešuje dvě samostatné mlékárny – mlékárnu v Jihlavě a v Olešnici.

V jihlavské mlékárně se zaměřujeme na čerstvá mléka, smetany a kysané produkty. Dále na tvrdé a tavené sýry. Chloubou mlékárny je sýr Herold, za jehož recepturou stojí Jana Doláková, mistr sýrař.

V olešnické mlékárně vyrábíme vysoce hodnocená másla, bílé a ochucené sýry a všem známý hrudkovitý Olešnický tvaroh. I v dnešní době si v mlékárně zachováváme výrazný podíl tradiční ruční výroby.

Historie mlékárny v Jihlavě sahá do roku 1928. Po náročných přestavbách a nákupech technologií je nyní jednou z nejmodernějších mlékáren ve střední Evropě. O něco mladší mlékárna v Olešnici byla založena v roce 1937 a i ona si během času prošla výraznou modernizací. Mlékárna leží na samém okraji Českomoravské vrchoviny, jedné z nejméně ekologicky zatížených oblastí Česka.

Top