Velikonoční zajíčci z tvarohového těsta - Moravia

Velikonoční zajíčci z tvarohového těsta

Velikonoční zajíčci z tvarohového těsta
Do 15 min + 30 min pečení
8 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 200 g hladké mouky
  • — 1/2 prášku do pečiva
  • — 200 g tučného tvarohu v kostce
  • — 100 g cukru krupice
  • — 2 sáčky vanilkového cukru
  • — 100 ml smetany ke šlehání
  • — 50 ml slunečnicového oleje
  • — 1 vejce
  • — rozinky
  • — citrónová kůra z 1/2 citronu

Postup přípravy

Ve větší míse smícháme nejdříve sypké přísady – mouku, prášek do pečiva, rozinky (množství dle libosti), citrónovou kůru. V druhé míse smícháme tvaroh, celé vejce, cukry, olej a smetanu. Takto vzniklou hladkou hmotu vmícháme do sypkého základu. Těsto plníme do formiček a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut (dokud špejli zapíchnutou do těsta nevytáhneme suchou).

Těsto z uvedených ingrediencí vystačilo přesně na 4 menší formy zajíčků s rozměry zhruba 13 x 11 cm.

Rady a tipy, které asi znáte, ale co kdyby…

  • očíčko pro zajíčka – poslouží rozinka připevněná hřebíčkem
  • citrónová kůra – nejlépe je používat plody chemicky neošetřené (např. BIO citróny) a pouze žlutou část kůry, bílá už je hořká
  • rozinky namočte den předem do rumu nebo jiného likéru
  • rozinky můžete nahradit čokoládovými kousky nebo oříšky

 
Velikonoční zajíčky tvarohové těsto

Velikonoční zajíček z tvarohu

Velikonoční zajíčci z tvarohového těsta upečeno

Ochutnejte také

Malinové cupcakes

Doba připravy: 15 min + 30 min pečení

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Meruňkový koláč z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top