Tvarohový koláč s mákem a jablky - Moravia

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky
Do 15 min + 40 min pečení
15 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 300 g Olešnického tvarohu v sáčku
  • — 125 g mletého máku
  • — 4 velká jablka
  • — 125 g hrubé mouky
  • — 2 celá vejce
  • — 90 g másla
  • — 80 g cukru krupice
  • — 1 vanilkový cukr
  • — 1/2 prášku do pečiva
  • — 1 čl skořice
  • — citrónová kůra

Postup přípravy

Koláč je nutričně bohatý díky tvarohu a máku. Jablka mu dodávají šťavnatost. Není přeslazený ani plný mouky. Jeho přípravu zvládne začátečník. A nebojte se ani hory nádobí… vystačíte si s velkou mísou, metličkou a struhadlem.

Nejdříve si nastrouháme jablka nahrubo a umeleme mák (případně koupíme už mletý, ale doma umletý je doma umletý, je jemnější a chuťově výraznější). Ve velké míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukry, skořicí, citrónovou kůrou, vejci a rozpuštěným máslem. Dostaneme hladkou hmotu, do které vmícháme tvaroh, mák a jablka. Směs poté přendáme do vymazané a moukou vysypané formy (ta naše měla rozměry 23 x 30 cm). Pečeme na 180 °C zhruba 40 minut.

Dobrou chuť

Tvarohový koláč s mákem a jablky z hrudkového tvarohu

Příprava na tvarohový koláč s mákem a jablky

Tvarohový koláč s mákem a jablky z hrudkového tvarohu

Tvarohový koláč s mákem a jablky po upečení

Ochutnejte také

Malinové cupcakes

Doba připravy: 15 min + 30 min pečení

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Meruňkový koláč z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top