Šlehačkové cukroví - Moravia

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví
Do 15 minut
12 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 450 g hladké mouky
  • — 250 g másla
  • — 250 ml smetany ke šlehání 33%
  • — moučkový a vanilkový cukr

Postup přípravy

Nejrychlejší a nejjednodušší cukroví? Tak tady je… a kalorie jdou o Vánocích stranou, víme?

Těsto připravíme smícháním mouky, máslasmetany ke šlehání. Zatímco máslo necháme povolit na pokojovou teplotu, smetanu vyndáme z lednice až na poslední chvíli.

Z připraveného těsta vyválíme plát silný zhruba 0,5 cm. Vykrajujeme libovolné tvary, které klademe na plech s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 °C a cukroví pečeme do zrůžovění. Záleží na typu a výkonu trouby, ale počítejte s časem okolo 8 minut.

Cukroví ještě teplé opatrně obalíme v jemně namleté směsi moučkového a vanilkového cukru.

Za recept děkujeme Janě Krátké. Na jejím blogu Češka z Česka najdete další spoustu inspirace ♥

Šlehačkové cukroví Moravia postup

Ochutnejte také

Banánový chlebíček z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 50 min pečení

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Tvarohové palačinky bez mouky

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top