Salát z červené řepy s mozzarella perličkami - Moravia

Salát z červené řepy s mozzarella perličkami

Salát z červené řepy s mozzarella perličkami
Do 30 min + 1 h na vychlazení
2 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 3 ks syrové červené řepy
  • — 2 PL olivového oleje
  • — 2 PL vinného octa
  • — sůl a pepř
  • — 1 lžička cukru
  • — špetka sušeného česneku
  • — hrst čerstvého koriandru
  • — mozzarella perličky

Postup přípravy

Troubu si rozehřejeme na 200°C. Mezitím řepu očistíme a nakrájíme na plátky či kostičky, tvar je na každém z nás. Rozložíme na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, přikryjeme alobalem a necháme péct po dobu asi 20 minut. V průběhu budeme řepu kontrolovat a otáčet.

Zatímco máme řepu v troubě, připravíme si zálivku. V míse smícháme dvě lžíce vinného octa, lžíci olivového oleje, špetku sušeného česneku, sůl, pepř a cukr.

Zchladlou upečenou řepu pokapeme zálivkou a necháme v lednici přibližně hodinu odpočinout.

Servírujeme posypané mozzarella perličkami a čerstvým koriandrem.

Ochutnejte také

Ovocné tvarohové knedlíky z toustového chleba

Doba připravy: 15 min + 15 min vaření

Banánový chlebíček z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 50 min pečení

Tvarohové palačinky bez mouky

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top