Rajčatová polévka s mozzarella perličkami - Moravia

Rajčatová polévka s mozzarella perličkami

Rajčatová polévka s mozzarella perličkami
Do 30 minut
3 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 150 g rajčatového protlaku
  • — 200 ml zeleninového vývaru
  • — 250 ml smetany na vaření
  • — 1 PL olivového oleje
  • — 1 cibule
  • — 3 stroužky česneku
  • — sůl a pepř (cukr)
  • — čerstvá bazalka
  • — čerstvý rozmarýn
  • — mozzarella perličky

Postup přípravy

V hrnci si rozehřejeme olivový olej a přidáme nasekanou cibuli, kterou necháme zesklovatět (3-5 minut). Následně přidáme rozdrcený česnek a směs osmahneme další zhruba minutu. Mezitím si připravíme koření – kuchyňskou nití svážeme dohromady bazalku a rozmarýn a přidáme do hrnce. Vlijeme rajčatový protlak a dochutíme pepřem a solí (případně cukrem).

Celou směs přivedeme k varu, přilijeme zeleninový vývar a vaříme po dobu 15 – 20 minut. Poté vyndáme z hrnce svázané koření, které už nebudeme potřebovat. Uvařenou směs přelijeme do mixéru nebo můžeme použít ruční mixér – mixujeme, dokud nemáme ze směsi jemné pyré.

Směs přelijeme zpět do hrnce, přidáme smetanu a ještě krátce provaříme.

Je hotovo! Na servírovanou porci nasypeme mozzarella perličky, které výborně doladí chuť. Dozdobíme lístky čerstvé bazalky a můžeme posypat trochou oregana, které nám připomene chuť letní Itálie, nakonec zakápneme olivovým olejem.

Ochutnejte také

Ovocné tvarohové knedlíky z toustového chleba

Doba připravy: 15 min + 15 min vaření

Banánový chlebíček z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 50 min pečení

Tvarohové palačinky bez mouky

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top