Pistáciový krém - Moravia

Pistáciový krém

Pistáciový krém
Do 30 minut
6 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 500 ml smetany ke šlehání 33% (2 x 250 ml)
  • — 2 žloutky
  • — 4 ks plátkové želatiny
  • — 4 PL pistáciového másla
  • — 30 g cukru krupice
  • — 200 g bílé čokolády
  • — 1 ztužovač šlehačky
  • — nesolené pistácie na ozdobu
  • — jahody na ozdobu

Postup přípravy

 

Upřímně, tento dezert není dietní, ale je famózní…

 

V misce s vodou namočíme želatinu na 10 minut. Mezitím ve vodní lázni (hrnec s vodou a v něm ponořený menší hrnec nebo miska) necháme rozehřát čokoládu.

Žloutky s cukrem rozšleháme v míse na pěnu, odložíme stranou. V druhé míse vyšleháme smetanu se ztužovačem a dáme do lednice.

Z vodní lázně vyndáme rozpuštěnou čokoládu, kterou smícháme s pistáciovým máslem. Misku s vyšlehanou žloutkovou pěnou ponoříme na chvíli do vodní lázně, aby se žloutky prohřály. Nabobtnanou želatinu vyjmeme z misky s vodou, přidáme ke žloutkům a promícháme. Poté přimícháme i čokoládu a dáme vychladit.

Vychlazenou šlehačku a čokoládovou směs smícháme dohromady a pomocí zdobícího sáčku naplníme do pohárků (sklenic). Dozdobíme jahodami a nasekanými pistáciemi.

Ochutnejte také

Dýňové tvarohové řezy

Doba připravy: 40 min + 45 min pečení

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Meruňkový koláč z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top