Ledová káva s domácím karamelem - Moravia

Ledová káva s domácím karamelem

Ledová káva s domácím karamelem
Do 30 minut
2 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 500 ml smetany ke šlehání 33%
  • — 100 ml espressa
  • — 150 - 200 ml kostek ledu
  • — 100 ml třtinového cukru
  • — 4 PL másla
  • — 1 PL karamelového třtinového cukru
  • — špetka soli

Postup přípravy

Karamelový topping
Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání 33% 150ml a přidáme špetku soli. Přisypeme 100g třtinového cukru s polévkovou lžící třtinového karamelového cukru, přidáme 4 polévkové lžíce másla a mícháme při střední teplotě dokud směs nezhoustne a nevznikne tekutý karamel.

Káva
Připravíme si 100ml espressa necháme vychladit v lednici.
Do předem vychlazeného mixéru nasypeme 1 hrnek (cca 150-200ml) ledových kostek, přilijeme vychlazenou kávu a přidáme 100ml vychlazené smetany ke šlehání 33% (250ml) a mixujeme cca 30s při vysokých otáčkách.
Část karamelu nalijeme do vychlazených sklenic a nasypeme cca 6 kostek ledu do každé sklenice a zalijeme hotovou směsí.

Zdobení
Vyšleháme 250ml vychlazené smetany ke šlehání 33% (250ml)… šlehačku navrstvíme na kávu a ozdobíme karamelem.

Ochutnejte také

Ovocné tvarohové knedlíky z toustového chleba

Doba připravy: 15 min + 15 min vaření

Banánový chlebíček z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 50 min pečení

Tvarohové palačinky bez mouky

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top