Kefírové řezy z ovesných vloček - Moravia

Kefírové řezy z ovesných vloček

Kefírové řezy z ovesných vloček
Do 10 min + 40 min pečení
12 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 200 g drcených ovesných vloček
  • — 400 ml kefírového mléka
  • — 50 g holandského kakaa
  • — 5 lžic medu
  • — 1 prášek do pečiva
  • — čokoláda / kokos / ořechy

Postup přípravy

Recept na skvělé řezy, po kterých budou výčitky dietářů minimální, je tu:

Drcené vločky, kefírové mléko, kakao, pečící prášek a med promícháme ve velké míse. Pokud nemáme drcené vločky, snadno ty klasické rozdrtíme tyčovým mixérem.

Hlubší plech vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Místo vymazávání samozřejmě můžeme použít pečící papír.

Připravenou směs vlijeme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 40 minut. Povrch řezů lehce popraská, ale uvnitř zůstane těsto vláčné.

Když si budeme chtít maličko zahřešit, rozpustíme kvalitní vysokoprocentní čokoládu s trochou másla ve vodní lázni, rozetřeme na povrchu řezů a posypeme kokosem nebo drcenými ořechy.

Recept vznikl ve spolupráci s Janou Krátkou =  Češka z Česka ♥ Děkujeme

Kefírové řezy z ovesných vloček

Kefírové řezy z ovesných vloček postup

Ochutnejte také

Ovocné tvarohové knedlíky z toustového chleba

Doba připravy: 15 min + 15 min vaření

Banánový chlebíček z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 50 min pečení

Tvarohové palačinky bez mouky

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top