Jahodovo kokosová bublanina - Moravia

Jahodovo kokosová bublanina

Jahodovo kokosová bublanina
Do 10 min + 30 min pečení
12 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 2 vejce
  • — 90 g cukru
  • — 50 g másla
  • — 250 ml jahodového podmáslí
  • — 100 g strouhaného kokosu
  • — 160 g polohrubé mouky
  • — 1 kypřící prášek
  • — 400 g jahod

Postup přípravy

V míse metličkou prošleháme 2 celá vejce s 90 g cukru. Kdo má raději sladší moučníky nebo použije kyselejší jahody, cukru ještě trochu přidá. Dále vmícháme rozpuštěné máslo a strouhaný kokos. Do této směsi střídavě přidáváme polohrubou mouku s kypřícím práškem a jahodové podmáslí. Nakonec do těsta vmícháme pokrájené jahody.

Připravenou směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy (ta naše měla rozměry 23 x 30 cm). Pečeme na 180°C zhruba 30 minut (dokud špejli zapíchnutou do těsta nevytáhneme suchou – těsto se na ni nelepí).

Moučník necháme vychladnout, lépe se pak krájí. Dobrou chuť!

Jahodová bublanina s kokosem - příprava ingrediencí

Jahodová bublanina s kokosem – příprava ingrediencí

Ochutnejte také

Malinové cupcakes

Doba připravy: 15 min + 30 min pečení

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Meruňkový koláč z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top