Hrnkový ovocný koláč z podmáslí - Moravia

Hrnkový ovocný koláč z podmáslí

Hrnkový ovocný koláč z podmáslí
Do 15 min + 30 min pečení
16 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 3 hrnky hladké mouky
  • — 1 a půl hrnku cukru krupice
  • — 1 hrnek oleje
  • — 2 hrnky podmáslí
  • — 1 balíček vanilkového cukru
  • — 2 lžičky jedlé sody
  • — 2 vejce
  • — libovolné ovoce
  • — na drobenku: 80g másla, 80g cukru krupice, 160g polohrubé mouky

Postup přípravy

Rychlý recept na lahodný ovocný koláč. Použít můžete jakékoliv ovoce – čerstvé, mražené (nechte dobře okapat), kompotované. Nebudete potřebovat váhu, vystačíte si s hrnkem, velkou mísou, metličkou a vysokým plechem (nebo dortovou formou). Na chalupě nebo na dovolené to jistě oceníte 🙂

•  Vysoký plech (dortovou formu o průměru cca 22 cm – těsto vystačí na dvě takové formy) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

•  Předehřejeme troubu na 180 °C.

•  Ve velké míse smícháme sypké ingredience, poté přidáme tekuté, vše dohladka vymíchámenalijeme na plech (do formy).

•  Na těsto klademe libovolné ovoce.

•  Drobenku připravíme smícháním másla, cukru a polohrubé mouky. Ingredience v prstech hněteme až se vytvoří malé hrudky. Drobenkou rovnoměrně posypeme celý koláč.

•  Koláč pečeme zhruba 30 minut (dokud špejli zapíchnutou do těsta nevytáhneme suchou – těsto se na ni nelepí).

♥  Recept vznikl ve spolupráci s Janou Krátkou =  Češka z Česka ♥ Děkujeme

 

Hrnkový ovocný koláč z podmáslí postup1

Hrnkový ovocný koláč z podmáslí postup2

Hrnkový ovocný koláč z podmáslí postup3

Ochutnejte také

Ovocné tvarohové knedlíky z toustového chleba

Doba připravy: 15 min + 15 min vaření

Banánový chlebíček z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 50 min pečení

Tvarohové palačinky bez mouky

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top