Dýňové tvarohové řezy - Moravia

Dýňové tvarohové řezy

Dýňové tvarohové řezy
Do 40 min + 45 min pečení
12 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — dýně Hokaido (středně velká)
  • — 130 g ovesných vloček
  • — 130 g sušenek
  • — 120 g másla
  • — 500 g tučného tvarohu v alobalu
  • — 150 ml smetany
  • — 3 vejce (M)
  • — šťáva z 1 velkého citrónu
  • — 150 g cukru krupice

Postup přípravy

Středně velkou dýni Hokaido oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci podlijeme trochou vody, přidáme cukr (cca 20 g) a dusíme do měkka.

Na korpus rozmixujeme sušenky, ovesné vločky a rozpuštěné máslo. Směs vtlačíme na dno dortové formy (cca 24 cm), kterou jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C zhruba 10 minut.

V míse smícháme 2 balení tučného tvarohu v alobalu, 150 ml smetany, 3 celá vejce, zbytek cukru (80 g) a šťávu z citronu.

Vychladlou dýni rozmixujeme a smícháme s polovinou tvarohové směsi.

Na předpečený korpus nalijeme nejdříve dýňovou směs, rozetřeme a jako druhou vrstvu nalijeme zbylou tvarohovou směs.

Pečeme zhruba 45 min (180 °C). Podáváme vychlazené.

Dýňové tvarohové řezy ingredience

Dýňové tvarohové řezy ingredience

Dýňové tvarohové řezy

Dýňové tvarohové řezy

Ochutnejte také

Malinové cupcakes

Doba připravy: 15 min + 30 min pečení

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Meruňkový koláč z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top