Bramborový quiche - Moravia

Bramborový quiche

Bramborový quiche
Do 40 min + 45 min pečení
8 porcí
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 600 g brambor typ B nebo C
  • — 5 vajec (1 na těsto, 4 na náplň)
  • — 1 stroužek česneku
  • — 250 ml smetany ke šlehání 33 %
  • — 200 g tvrdého sýru
  • — 4 červené cibule
  • — 150 g slaniny
  • — špetka soli
  • — špetka pepře
  • — bylinky dle chuti (oregano, tymián, rozmarýn)
  • — máslo na vymazání formy

Postup přípravy

 

Tradiční francouzský slaný koláč (quiche / kyš) je opravdu nenáročný. Podávat jej můžete jako předkrm, lehký hlavní chod se salátem nebo i jako studenou večeři.

Bramborový korpus:

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C
  2. Syrové brambory nahrubo nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu, smícháme s vajíčkem, solí, pepřem a prolisovaným stroužkem česneku.
  3. Formu na quiche vymažeme máslem.
  4. Těsto namačkáme do formy a dáme předpéct do trouby na 25 minut.

 

Náplň:

  1. V míse metličkou rozmícháme smetanu ke šlehání s vejci, solí a pepřem.
  2. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a slaninu. Směs rozprostřeme na předpečený korpus.
  3. Na korpus dále přidáme na kostky nakrájený tvrdý sýr (např. Herold) a zalijeme smetanovou směsí.
  4. Na závěr posypeme bylinkami a pečeme v troubě dalších zhruba 20 minut při 200 °C.

 

Tento recept přímo vybízí k experimentům. Do náplně můžete přidat vše, co máte rádi (papriku, cuketu, pórek, jalapeño, olivy…)

Ochutnejte také

Ovocné tvarohové knedlíky z toustového chleba

Doba připravy: 15 min + 15 min vaření

Banánový chlebíček z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 50 min pečení

Tvarohové palačinky bez mouky

Doba připravy: 10 minut

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top