Bircher muesli - Moravia

Bircher muesli

Bircher muesli
Do 10 minut
1 porce
Sdílet recept:
Tisk receptu:

Ingredience

  • — 50 g ovesných vloček
  • — 100 ml mléka (Farmářské Moravia)
  • — 1 lžíce medu
  • — 2 lžíce chia semínek
  • — citrónová kůra a šťáva
  • — 1/2 jablka
  • — 50 ml ochuceného podmáslí (malinové)
  • — ovoce dle chuti

Postup přípravy

Vločky nasypeme do misky a zalijeme mlékem. Přidáme chia semínka, med, citrónovou šťávu a kůru (nejlépe z BIO citrónů, které nemají kůru chemicky ošetřovanou a pouze žlutou část, bílá už je hořká). Vše promícháme a zakryté vložíme do lednice. Na dlouho. Ideálně přes noc. Druhý den jsou již vločky nasáklé mlékem a vše ztuhlo. Vlijeme šlehané podmáslí. To nám dodá lepší chuť, příjemnější konzistenci a také další porci zdraví. Podmáslí totiž obsahuje (kromě jiného užitečného) probiotické kultury a ty, jak víme, blahodárně působí na naše střeva, potažmo na imunitu.

Dále vmícháme nahrubo nastrouhanou polovinu jablka a různé další ovoce dle chuti a dostupnosti.

Více o tomto blahodárném pokrmu i s tipy na obměnu najdete na blogu: Bircher muesli – znáte dokonalost tohoto pokrmu?

Bircher muesli ingredience

Bircher muesli ovesné vločky

Bircher muesli příprava mléko

Bircher muesli chia med

Druhý den, po vyndání z ledničky:

Bircher muesli druhý den

Bircher muesli přidáme podmáslí

Bircher muesli promícháno nazdobeno

Ochutnejte také

Malinové cupcakes

Doba připravy: 15 min + 30 min pečení

Tvarohový koláč s mákem a jablky

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Meruňkový koláč z podmáslí

Doba připravy: 15 min + 40 min pečení

Vyberte si Váš recept

Podle ingredience
Mléko Sýr Máslo Tvaroh Smetana Podmáslí Kysaný produkt / jogurt Tavený sýr
Podle příležitosti
Hlavní chod Večeře Snídaně Dezert Svačina
Podle životního stylu
Fitness Nestíhám
Top