Blog

Bircher muesli - znáte dokonalost tohoto pokrmu?

Máloco je tak jednoduché a tak dobré. Dobré po všech stránkách. Jak chuťově, tak pro náš organizmus. Pokrm dostal název po Maximilianu Bircherovi, švýcarském lékaři. Toho můžeme směle označit za průkopníka dnes tolik oblíbené raw stravy. Doporučoval totiž konzumaci syrové zeleniny a ovoce, což bylo na konci 19. století, kdy Bircher působil, nevídané. Svým ...

Přečíst článek

Vážíme bez váhy – infografika

Doma váhu pravděpodobně máte (i když i ta se může pokazit). Ale co když jste na chalupě, na dovolené, kde váha v kuchyňské výbavě chybí ...

Přečíst článek

Jak správně vyšlehat smetanu … a pár tipů ke šlehačce

Smetana přešlehaná na máslo? Nebo je šlehačka příliš tekutá a netuhne? Vyšlehat správně smetanu není věda, ale ani samozřejmost. ...

Přečíst článek

Zahrada Čech v Litoměřicích

Zúčastnili jsme se také výstavy Zahrada Čech, která se každoročně koná v Litoměřicích. V rámci finále celostátní kulinářské soutěže O ...

Přečíst článek

Moravia se představila na Zemi živitelce

Ve dnech 23. – 28. srpna se konal již 45. ročník Mezinárodního agrosalonu Země živitelka s podtitulem: 100 let českého zemědělství. ...

Přečíst článek

Představení produktů Moravia na Floře v Olomouci

V pátek 17. srpna jsem se s našimi produkty představili na Floře v Olomouci. Díky partnerství s časopisem Receptář tak měli účastníci ...

Přečíst článek