Blog - Moravia

Blog

Víte, které zakysané výrobky jsou pro vás prospěšnější?

Víte, které zakysané výrobky jsou pro vás prospěšnější?

To, že jsou kysané mléčné výrobky prospěšné lidskému organizmu je známá věc. Je ale nějaký druh zdravější než jiný? Na úvod můžeme uvést, že všechny tyto výrobky vznikají fermentancí neboli prokysáním laktózy. Jedná se o proces, kdy je surovina zaočkována speciální kulturou mikroorganismů a získává tak charakteristické vlastnosti. Názvy bakterií ...

Detail článku
Mlékárenský výrobek roku 2019

Mlékárenský výrobek roku 2019

Stejně jako v předešlých letech i letos proběhla soutěž „Mlékárenský výrobek roku“. A to již po sedmnácté. Mléčné ...

Detail článku
Bircher muesli – znáte dokonalost tohoto pokrmu?

Bircher muesli – znáte dokonalost tohoto pokrmu?

Máloco je tak jednoduché a tak dobré. Dobré po všech stránkách. Jak chuťově, tak pro náš organizmus. Pokrm dostal název po ...

Detail článku
Vážíme bez váhy – infografika

Vážíme bez váhy – infografika

Doma váhu pravděpodobně máte (i když i ta se může pokazit). Ale co když jste na chalupě, na dovolené, kde váha v kuchyňské výbavě chybí ...

Detail článku
Jak správně vyšlehat smetanu … a pár tipů ke šlehačce

Jak správně vyšlehat smetanu … a pár tipů ke šlehačce

Smetana přešlehaná na máslo? Nebo je šlehačka příliš tekutá a netuhne? Vyšlehat správně smetanu není věda, ale ani samozřejmost. ...

Detail článku
Zahrada Čech v Litoměřicích

Zahrada Čech v Litoměřicích

Zúčastnili jsme se také výstavy Zahrada Čech, která se každoročně koná v Litoměřicích. V rámci finále celostátní kulinářské soutěže O ...

Detail článku
Moravia se představila na Zemi živitelce

Moravia se představila na Zemi živitelce

Ve dnech 23. – 28. srpna se konal již 45. ročník Mezinárodního agrosalonu Země živitelka s podtitulem: 100 let českého zemědělství. ...

Detail článku
Představení produktů Moravia na Floře v Olomouci

Představení produktů Moravia na Floře v Olomouci

V pátek 17. srpna jsem se s našimi produkty představili na Floře v Olomouci. Díky partnerství s časopisem Receptář tak měli účastníci ...

Detail článku
Top